Sunday, October 21, 2018

To πρόβλημα.

Υπαρχει ενα αξιο παρατηρησης προβλημα στις διαπροσωπικες σχεσεις των ανθρωπών.Ισως οχι μονο σε αυτες αλλα ας επικεντρωθω σε αυτο διοτι θα μπερδεψω τα μπουτια στη ροη ακομη περισσοτερο απο οτι εχω την ταση .

Γαμησε τη ροη βασικα.Σκεψου οτι ετοιμαζεις μια βραδια στο κεφαλι σου για αρχη.Τα χεις στησει ολα στο μυαλο σου τελεια διχως ομως να υπολογιζεις οτι ολα αυτα στο κεφαλι σου μεχρι να γινουν ειναι δημιουργημα φαντασιας και εν μερη μια γλυκια αιωρουμενη αυταπατη.Και που λες σε αυτη τη βραδια ειχε κανονισει στις 7.Ειχες διαλεξει ηδη τι υφασμα θα πεταξεις πανω σου ,τι κοσμημα θα κρεμασεις και τις μπογιες που θα σε χρωματισεις.Πηγες να μπεις για μπανιο στις 4 και δεν ειχε νερο ενω ησουν τοσο σιγουρη πως θα καιγοσουν.5παρα μπαινεις,ξεπετας το κορμι σου σε 15 λεπτα βγαινεις ντυνεσαι,βαζεις κραγιον ,τσουπ και η γραμμη στο ματι και λιγη μασκαρα για τονισμα ,πας να στεγνωσεις μαλλι και σου μενει το πιστολακι στο χερι η ωρα ειναι 5.30 και η κολλητη σου στελνει πως θελει να σε δει γιατι δεν ειναι καλα και τι να κανεις βγαινεις εξω με το μαλλι ανακατο και να σταζει ,πετας λιγο αρωμα πανω σου και σε ξεπροποδιζεις.
5.45 εισαι κατω απο το σπιτι της,ανοιγει τρεχεις δε καθεσαι 
καν στον καναπε ,μπαλκονι και τσιγαρο να σου πει τον πονο της να την ακουσεις και να κοιταξεις την ωρα για να αγχωθεις που το μαλλι ακομα σταζει και αυτο δεν ηταν στα σχεδια. Ρωτας αν εχει σεσουαρ και τρεχεις παλι μεσα να στεγνωσεις μπας και προλαβεις σε ενα 20λεπτο να εχεις εξφεντωνιστει στο σημειο συναντησης .Στη τριχα η δικια σου μπαινει να δει μηνυματα postponed το ραντεβου μιση ωρα μετα και ανασα ανακουφισης . Κανεις αλλο ενα τσιγαρο με την κολλητη και πας να παρεις λεωφορειο.
Φτανεις και μη στα πολυλογω ολα πηγαν εκτος σχεδιου αλλα παραδοξως καλυτερα απο οτι τα χες φορμαρει στο κεφαλι σου πραγμα σπανιο αλλα εγινε φιλεναδα.Αυτο ειναι κυριες και κυριοι ενα υψιστο προβλημα που δημιουργουμε οι ιδιοι στον εαυτο μας με τους υπολοιπους ανθρωπους και καταστασεις.Χτιζουμε προσδοκιες,ποιουμε σχεδια και προγραμματα ,βαζουμε ωρα και ορια σε σχεσεις και χαρακτηρες. Ε,λοιπον αυτες οι αυταπατες ειναι που δημιουργουν τα προβληματα .Το οτι βαζουμε το μυαλο μας σε μια διαδικασια να φτιαχνει την τελεια μερα,τον τελειο ανθρωπο την ιδανικη κατασταση. Ξερω πως να τα αφηνεις ολα στη μοιρα τους τουλαχιστον στην αρχη,γιατι ναι οκ πρεπει να παρεις και ευθυνες καποια στιγμη , ειναι τρομαχτικο αλλα στη τελικη δεν υπαρχει κανενα ιχνος απογοητευσης.Οταν δε περιμενουμε τιποτα υπαρχει μια μονιμη εκπληξη .

Η ζωη μας ειναι μια συνεχης τεχνη .Η τεχνη δεν εχει ορια,δε τρεφει αυταπατες δεν σου δημιουργει προσδοκιες η τεχνη ειναι η αληθεια και μια ειλικρινεια που σε βαραει στα μουτρα διχως να την νοιαζει αν σαρεσει η οχι .Ετσι ειναι και οι σχεσεις των ανθρωπων τεχνη ,απροβλεπτες δε μπορεις να προγραμματισεις η να οριοθετησεις .Κι αν κανεις το λαθος να τις σχεδιασεις το πιο πιθανο ειναι να πεσεις απο το συννεφακι.

Την τεχνη η την δεχεσαι αυτουσια η την απορριπτεις δεν υπαρχει μεση λυση η μετριοτητα στη τεχνη μα ουτε στη ζωη μα μη μπερδευεσαι οταν μιλαω για ζωη δεν μιλαω για εκεινη την συνηθεια που βαφτισαν εκεινοι ζωη σου μιλαω για κεινη την ζωη που μου θυμισε μια σιωπη σημερα σε ενα αμαξι καθως καθομουν στη θεση του συνοδηγου,σου μιλαω για μια σιωπη γαληνης ξερεις εκεινη που κλεινεις τα ματια και νιωθεις την ευτυχια. Ε,λοιπον εμενα αυτη η ευτυχια μου καθυστερησε το προγραμμα μιση ωρα την μερα που μπηκε στη ζωη μου, μα η αποδοχη εκεινης της τεχνης αυτης μου χαρισε το χαμογελο πριν τον υπνο και μου θυμισε τι ωραια που ειναι η ζωη τελικα .Σκετη τεχνη ματια μου.
Τιποτα λιγοτερο.
Τιποτα περισσότερο.
Καληνυχτα.
https://www.youtube.com/watch?v=FcM0ieJJrbA
-Γεραλντινα

No comments:

Post a Comment

Αλλού το πήγαινα

  Θα καθαρίσει το κεφάλι μου Σιγά σιγά Συγνώμη ήμουνα σκληρή Μαζί σου Μαζί μου Μαζί μας Και συ δε πηγές πίσω Πάλι τα ίδια κάνω Δεν έχει σημα...