Sunday, November 25, 2018

Για Εκείνες.

Αυτο το κειμενο δεν ειναι για σενα.
Αλλα για εκείνη.
Εκλαιγε 6 μηνών γιατί ήθελε προσοχή και εσυ την χτυπησες για να σταματήσει,μαντεψε ,δε σταματησε να κλαιει.
Ηταν 6 χρονων και έπεσε απο την κούνια που έκανε με την φίλη της,πόνεσε και αρχισε να κλαίει και εσύ την χτύπησες για να σταματησει,μαντεψε δε σταματησε.
Ηταν 7 έφερε 4 στα μαθηματικα επειδη δεν καθόταν κανεις να της μαθει την προπαίδεια ,την χτύπησες και εκείνη έκλαιγε.
Ηταν 8 ήθελε να κοιμηθεί στις φίλες της και εσυ δεν την άφησες, και εκείνη έκλαιγε και εσύ την χτύπησες και εκείνη έκλαιγε.
Ήταν 9 και σου είπε πως ο φίλος του αδερφού σου της έβαλε χερι,δε την πίστεψες ,την χτύπησες και εκείνη έκλαιγε.
Ηταν 10 και σου ζήτησε να κοιμηθεί σε λίγο γιατί δεν είχε τελειώσει η ταινία ,δεν της απαντησες καν την τραβηξες μεχρι το κρεβάτι της και εκείνη έκλαιγε.
Ήταν 11 είδε την μανα της να κλαίει γιατι είχες άλλη ,σε έβρισε και εσύ την χτύπησες ,και εκείνη έκλαιγε.
Ηταν 12 και πήγε κρυφά με τις φίλες της σε ένα πάρτυ του σχολείου γιατι δε την άφηνες κι όταν σε ρωταγε γιατι ,η απαντηση ηταν έτσι. Το καταλαβες,την πηρες απο το πάρτυ και την χτύπησες,και εκείνη έκλαιγε.
Ηταν 13 και ήθελε να βάλει εκείνη την φουστα και σε παρακαλούσε μα εσύ για να σταματησει την χτύπησες,και εκείνη εκλαιγε.
Ηταν 14 και ερωτευμένη κρυβόταν μη τυχόν και την δεις ,την είδες ,την εσυρες απο τα μαλλιά σπίτι και την χτύπησες ,και εκείνη έκλαιγε.
Ηταν 15 και έφερε 18 αντι για 20 και της ειπες γιατι και σου απαντησε γιατι έτσι και εσύ την χτύπησες ,και εκείνη έκλαιγε.
Ήταν 16 και άργησε 10 λεπτά να γυρίσει σπίτι και δε της μίλησες μα την χτύπησες και εκείνη δεν έκλαιγε πλέον μα μάζεψε την βαλίτσα.

Μαζεψε την βαλιτσα και το μελανιασμενο της κορμι με μολωπες που φαινόντουσαν και άλλους που έιχα χαραχτει. Βλέπεις δεν την ειχες χτυπήσει μονο τότε υπήρχα και φορές που σου έμοιαζε με σακος ,υπήρχαν φορές που την μαστιγωνες με λόγια,φορες που περασαν στη ζωη της και την στοιχειωναν τα λόγια σου και πόναγαν σαν μαχαιριές στην πλάτη .Τραγική ειρωνεία πως θα μπορούσες με λόγια να γλιτώσεις τα χτυπήματα μα δεν ξέρω τελικά τη πόναγε περισσοτερο.Και η ευθυνοφοβία σου ακομα και τωρα με τον εγωισμο σου χερι χερι να ρίχνεις ότι τρύπα δημιούργησες σε δικές της και μόνο επιλογές. Ίσως δεν έκανε και τις καλύτερες μα με το γιατι έτσι και τα ματωμενα χείλη δεν βοήθησες και πολύ.Ίσως να επέλεγε κατι να σου μοιάζει στην αρχή για νόμιζε πως αυτό της άξιζε ,μα εκείνη δεν είναι η μανα της,κι ας μη την χτύπησες ποτέ και ας χτύπαγες μόνο εκείνη γιατι σε ρώταγε πάντα γιατι.

Πλέον ψάχνει μόνη της γιατι.Δεν αφήνει κανέναν να την ακουμπήσει ,τις λάθος επιλογες τις λούστηκε μια μια.Τα χτυπηματα σωματος και ψυχης επουλώνει μόνη της,γελάει και κλαίει απο επιλογή .Χτυπάει και σηκωνεται.Ο κοσμος μιλάει και εκείνη αγνοεί.Έκεινος την άφησε για αλλη μα δε την ένοιαξε.Το σχολείο ακόμα το τελειώνει.Θα κάνει την δουλειλα των ονείρων της.Θα αγκαλιάσει καθε πτυχή της και θα χαιδεύει τα μαλλιά της μόνη της γιατι εσυ πρώτος και καλύτερος της έμαθες πως δεν έχει κανέναν πέρα απο αυτήν να της κρατάει το χέρι στη ζωή ότι κι αν συμβει.

Για αυτο κι ίσως να σε ευχαριστεί που και που ,σαγαπάει μα δε σε χρειάζεται. Δε χρειάζεται πια κανέναν .
Μόνο εκείνη.
Μα αυτο το κείμενο δεν ειναι για εκείνην .
Αυτο το κείμενο είναι για εκείνες.

-Γεραλντίνα.
25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών



No comments:

Post a Comment

Αλλού το πήγαινα

  Θα καθαρίσει το κεφάλι μου Σιγά σιγά Συγνώμη ήμουνα σκληρή Μαζί σου Μαζί μου Μαζί μας Και συ δε πηγές πίσω Πάλι τα ίδια κάνω Δεν έχει σημα...