Tuesday, December 17, 2019

Δε τους συμπαθώ


Δε συμπαθώ καθόλου όλους αυτούς που δε πιστεύουν στο αδυνατο,επειδή κάποιος το είπε. Η ευθυνοφοβια του ανθρώπου τον κάνει να στηρίζεται σε κλισέ φράσεις και στερεοτυπικες μπούρδες.
Όχι ο έρωτας δεν εφταιξε πότε για την έλλειψη λογικής. Και οι σχέσεις δεν είναι φυλακή. Η πολυγαμία υπάρχει αλλά δεν είναι φύση όλων των ανθρώπων,κάποιοι βρίσκουν την ευτυχία σε ένα ζευγάρι ματια και είναι όμορφο, άλλοι βρίσκουν σε παραπανω από ένα και είναι εξίσου όμορφο,το να δεχόμαστε και να σεβομαστε το διαφορετικό είναι ακόμα ομορφότερο κι ας μη το καταλαβαίνουμε.

Το να χάνεις την λογική είναι τοξικό όπως αντίστοιχα και το να μην ακούς την καρδιά σου. Ο έρωτας είναι συναίσθημα που δε περνάει αμα δεν επαναπαυτεις αλλά εξελίσεται σε κάτι δυνατοτερο και πιο ουσιαστικό την αγάπη ,δίχως αυτό να σημαίνει πως σβήνει κάποια φλόγα. Αλλά νομίζω έχουμε πήξει στην προκατάληψη. Κι βολεύει να τα ρίχνεις όλα σε θεωρίες και να δικαιολογεις. Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ήθελες άλλο και όλο αυτό γιατί δεν υπήρχε ισορροπία σεβασμός και εξέλιξη. Πολύ καλα έκανες κι έφυγες . Αυτό δε σημαίνει όμως πως έχουν δίκιο.
Μια μέρα μπορεί κάποιος να ξύπνησε και να κατάλαβε ότι δε μπορεί να μείνει πιστός αλλά αγαπά και το κουτακι με τις θεωρίες τον καταδίκαζε. Υπάρχει ένα λάθος και μόνο ,η έλλειψη κατανόησης του ίδιου μας του εαυτού μας βάζει σε καταστάσεις που ίσως ύστερα κριθουν ως μη ειλικρινείς. Στη πορεία της ζωής κάνουμε λάθη κι προκαλούμε μπέρδεμα στο κεφάλι μας κι όχι μόνο ,αλλά είναι εντάξει βρε παιδακι μου,εντάξει δεν είναι όμως να παίρνεις πάνω από μια φορά στο λαιμό σου άλλους ανθρώπους με τα λαθη σου.
Πρέπει να ταιριάζουν οι άνθρωποι. Να επιθυμούν πράγματα διαφορετικά μα κι ίδια, να εξελίσσονται παρέα ,και να σέβονται την ελευθερία ο ενας του άλλου. Η σχέση δεν είναι φυλακή. Η κοινωνια μας έδωσε ίσως μια εικόνα λίγο διαστρεβλωμένη ,δε μας μιλήσανε για τις εκδοχές . Μας βάλανε στο τριπακι από μικρά σε μια νόρμα του κουτιού. Μα δεν είναι έτσι τα πραγματα.
Οι σχέσεις είναι πόρτες ανοιχτές και άνθρωποι δύο ή περισσότεροι σε άλλες περιπτώσεις στον ίδιο καναπέ ή σε διαφορετικά δωμάτια ,που σέβονται,αγαπούν, θαυμάζουν και προχωρούν σε κάτι που οι έξω δε καταλαβαίνουν , κι ούτε χρειάζεται ο καθένας έχει μια αλλη εκδοχή ευτυχίας και αυτό θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστό και από τους με αλλά και από τους δε.
Όλα είναι δυνατά ,όσο υπάρχουν ακόμα μυαλά που εκτιμούν και ερωτεύονται την ελευθερία. Η αγάπη υπάρχει . Και εγώ δε τους συμπαθώ,δε συμπαθώ όλους εκείνους που το διαφορετικό θεώρησαν αδύνατο,και κάπου βαθιά μέσα μου είναι τόσο σίγουρη πως ποτέ εκείνοι δεν ερωτεύτηκαν πραγματικά.
-Γεραλντινα
#ΥΓ.ΟΙΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΙΕΙΝΑΙΚΑΙΑΥΤΟΙΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ
#ΟΙΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΙΔΕΝΕΙΜΑΣΤΕΕΓΩΙΣΤΕΣ
#ΣΤΟΔΙΑΟΛΟΚΥΡΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ

No comments:

Post a Comment

Αλλού το πήγαινα

  Θα καθαρίσει το κεφάλι μου Σιγά σιγά Συγνώμη ήμουνα σκληρή Μαζί σου Μαζί μου Μαζί μας Και συ δε πηγές πίσω Πάλι τα ίδια κάνω Δεν έχει σημα...